Termék azonosítás és követés

Ahol a vonalkód már nem állja meg a helyét: korrozív körülmények között, magas hőmérsékleten, folyadékfürdőben, ahol időnként az azonosító-címke által hordozott adat módosítására van szükség: festékréteg számolás, ahol a címke nem kerülhet ki a gyártásból, azaz cirkulál: szigorúan gyáron belüli azonosítás, ott van létjogosultsága a rádiófrekvenciás azonosításnak. Az azonosító címke egy hő- és saválló kerámia tokozással ellátott alig pár négyzetcentis eszköz, ami hajlékony és merev kivitelben is készülhet, a beolvasó eszköz pedig egy antenna, ami előtt beolvasáskor a címkének legfeljebb fél méter távolságban el kell haladnia. A beolvasás gyorsabb és könnyebben automatizálható, valamint a címke sem olyan sérülékeny. Egy ilyen felügyeleti rendszer létrehozásakor telepítésre kerülnek az antennák elkészítjük a szükséges beépítő-kereteket, valamint a címkék termékre vagy palettára rögzítéséhez szükséges eszközöket. Az antennákat kezelő programot helyi vezérlőkbe írjuk meg, és szükség esetén mester-vezérlőt is készítünk, vagy egy már meglévő rendszerbe integráljuk az antenna-rendszert. Természetesen adatgyűjtő rendszer kialakítása lehetséges.

Festő operátori terminál kép
© 2004, PYRAMID-Automatika Kft.     Suzuki Wagon R+

Hardware: EMS RFID antennák és LRP tag-ek (címkék), FlexLogix vezérlő, InView fényújság, DeviceNet és EtherNet/IP kommunikáció, szerver számítógép.

Software: RSSql adatgyűjtő szoftver, MsSQL 2000 adatbázis szerver, MSExcel-es lekérdező és kiértékelő vagy egyedi szoftver.

Referencia: Magyar Suzuki Autóipari Rt.