Univerzális kommunikációs modul a ProSoft termék palettáján

ProLinx kommunikációs modulAz ipari alkalmazásoknál gyakran felmerülő probléma a különböző gyártók által beépített eszközök illesztése, egy közös hálózatra fűzése és azokkal különböző szintű kommunikációk lebonyolítása. A ProLinx kommunikációs gateway-t arra tervezték, hogy a különböző protokollal kommunikáló eszközöket egymással összekapcsolja. A megfelelő ProLinx modult úgy kell megválasztani, hogy az illeszkedjen a csatolni kívánt eszköz (PLC, Operátori Interfész, stb.) kommunikációs protokolljához.

A ProLinx modulok egyre bővülő családja három részre bontható, mely részeket az alkalmazni kívánt szolgáltatások alapján határozhatunk meg.

1. ProLinx - Soros Port bővítő: Az egy soros kommunikációs porttal rendelkező eszközök esetén gyakran felmerülő igény kielégítésére alkalmas modul. Feladata, az egy darab soros port bővítése három, egymástól függetlenül beállítható (Baud rate, Half- Full Duplex, stb.) kommunikációs csatornára.

2. ProLinx – Web Server: Az ethernet és internet egyre nagyobb térhódításával felmerülő követelmény, hogy az egyes eszközökről könnyen és gyorsan, külön speciális program megismerése nélkül információkhoz juthassunk. Szeretnénk tudni, hogy a berendezésünk milyen állapotban van, milyen paraméterekkel dolgozik, esetleg ezekre az információkra az eszközöktől távoli helyen lenne szükségünk. A ProLinx Web Server segítségével ez a távolabbi hely lehet a földgolyó másik oldala is, a program pedig egy egyszerű internet kereső (Microsoft Internet Explorer, Netscape Navigator, stb.). A kívánt információk a felhasználó által fejlesztett „web page” (HTML) formájában jeleníthetőek meg.

Hálózat ProLinx modullal

A ProLinx Web Server képes a PLC által vezérelt e-mail üzenetek küldésére, melynek tartalma a felhasználó által meghatározott (Alarm lista, termelési riportok, stb.). Összefoglalva, a ProLinx Web Server lehetőséget, hozzáférést nyújt a különböző gyártmányú PLC-k adataihoz, melyek HTML web oldalak formájában megjeleníthetőek, szerkeszthetőek.

3. ProLinx – Protokoll Konverter: Amint a nevéből kiderül, ez a modul típus az egyes protokollok között biztosít átjárhatóságot felhasználója számára. A három családtag közül ezek a modulok a legegyszerűbb felépítésűek, ami kedvezőbb árfekvésében is megmutatkozik. Az alábbi táblázat egy átfogó képet mutat arról, hogy mely protokollok elérhetőek a leírt három kategóriában.

Mindhárom családtagra érvényes, hogy a modul megvásárlásával nem korlátozódunk be egy bizonyos protokollra, ugyanis a fent említett három családon belül, a protokollok szoftveresen tölthetőek le a modulba. A szükséges fájlok ingyenesen letölthetőek a ProSoft Technologies Internet oldalairól

ProLinx – Alkalmazható protokollok listája 
4101 Serial Port Interface  DF1 Master/Slave to Modbus Master/Slave, DNP 3.0 to DF1 or Modbus Master/Slave, IEC 870-5-101 Slave to DF1 or Modbus Master/Slave, Felhasználó által programozható 2 port. 
4102 Serial Ports (4) Interface  DF1 és Modbus Master/Slave (4 port), Webslip to DF1 or Modbus Master/Slave, Felhasználó által programozható 5 port, DF1 or Modbus bővítő. 
4104 Profibus Master with Serial Port Interface  DF1 Master/Slave to Profibus Master, DNP 3.0 Slave or Modbus Master to Profibus Master. 
4201 Serial Port with Ethernet Interface  EtherNet/IP (AB) to DF1 Master/Slave, EtherNet/IP to Modbus or Modbus TCP/IP, Modbus TCP/IP to DF1 Master/Slave, Web Server to DF1 Master, Web Server to EtherNet/IP, Web Server to Modbus Master/Slave or Modbus TCP/IP, Felhasználó által programozható, stb. 
Egyéb modulok (Keressen bennünket!)  Profibus Master/Slave, Honeywell DE, Remote I/O, HART, ControlNet, Modbus, stb. 

ProSoft Technology Inc.
9801 Camino Media Suite 105
Bakersfield, CA 93311
Tel.: +1-661-664-7208
Fax: +1-661-664-7233
E-mail: prosoft@prosoft-technology.com
Web-Site: www.prosoft-technology.com