CompactLogix vezérlőA Rockwell Automation a legújabb technológiai módszerek alkalmazásával kínálja a be-kimenetek és kommunikációs lehetőségek moduláris csomagként történő alkalmazását. A CompactLogix vezérlők a kis és közép méretű (128-256 be-kimeneti pont) alkalmazások optimális és gazdaságos megoldása. 

CompactLogix vezérlők

A CompactLogix vezérlők a már ismert ControlLogix és FlexLogix vezérlők után egy újabb szegmenset céloznak meg az ipari automatizálás terén.

A jelenleg elérhető két processzor a „hagyományos” platformokat tekintve az SLC-500 vezérlési rendszerek alsóbb szintjéhez hasonlítva, azonban lényegesen nagyobb utasításkészlettel, nagyobb rugalmassággal és fejlettebb, sokrétűbb szolgáltatásokat biztosítva felhasználójának. Moduláris felépítésű, azonban nem kell vázakat alkalmazni a be/kimeneti modulok illesztésére, azok minden egyéb kiegészítő nélkül közvetlenül egymás mellé csatlakoztathatóak.

Utasításkészlete teljesen megegyezik a ControlLogix-nál megszokotakkal, a programozó szoftverük is ugyanaz. Az RSLogix 5000 programozó csomag jelenleg létra programozási nyelvet illetve funkció blokkos programozást tesz lehetővé.

A vezérlők operációs rendszere az IEC-1131 szabványnak megfelelő pre-emptive multitaskos rendszer, mely alapján az egyes taskokhoz különböző szintű prioritások rendelhetőek, amelyek meghatározzák azok működését.

A két processzor közötti lényeges különbségek az alábbi módon foglalhatóak össze:

CompactLogix 5320

CompactLogix 5330

A be/kimenetek frissítése 2ms-ként kerülnek frissítésre a program scan-től függetlenül. A ControlLogixban megszokottakkal ellentétben itt nem állítható a frissítési idő, és a processzor csak a „0” modulhelyre illeszthető. Az be/kimeneti modulok a MicroLogix 1500 vezérlőknél megszokott 1769 típusjelű modulok, amelyek skálája folyamatosan bővül, jelenleg digitális (24V DC, 120V AC, 240V AC illetve Relés), analóg (4-20mA, ±10V), RTD illetve thermocouple modulok valamint kommunikációs modulok állnak rendelkezésre.