RSV32 ADS dedikált (author) kliens

Az aktiválás a kliens gépén van, ezért az ilyen kliens a többi klienstől függetlenül mindig hozzáfér a szerverhez. Lehetősége van az RSView beviteli mezőinek kitöltésére is. Használata olyan gépeken ajánlott, amelyek állandó vagy huzamosabb kapcsolatban kell, legyenek a szerverrel, és nem engedhető meg hogy a túl sok kapcsolódó kliens kizárja. Indokolt továbbá, ha szükség van arra, hogy a kliensgépről adatot vigyen be a kezelő.

RSV32 ADS floating (author) kliens

Az aktiválások a szerver gépen vannak és a bejelentkező kliensek ezeket az aktiválásokat foglalják le. Itt is van lehetősége a kezelőnek az adatbevitelre. Akkor használjuk, ha az adott kliensgépnek nem kell állandó kapcsolatban lenni a szerverrel. A floating kliens aktiválás megengedi, hogy az aktiválások számánál jóval több gépre legyen telepítve a kliensszoftver, de egyidejűleg egy szerverhez csak annyian kapcsolódhatnak, ahány aktiválás ott van.

RSV32 ADS floating VIEW kliens

A view kliens aktiválásai szintén a szerveren vannak. Lényegében ugyanolyan aktiválás, mint az floating author kliens, azonban az ezzel a klienssel rendelkező operátor nem vihet be adatot, csak a képeket nézegetheti.

Megjegyzések: