Allen-Bradley

A világ egyik vezető vállalata az ipari automatizálásban

Az “A-B” cégjelzést világszerte ismerik az iparban és az 1900-as évek eleje óta segíti a vállalatokat termelési folyamataik automatizálásában.

Az Allen-Bradley cég 1985 óta része a Rockwell International vállalatnak, melynek tevékenységi köre magában foglalja az elektronikát, szállító eszközöket, grafikai eszközöket és ipari automatikát.

Az ipari automatizálási üzletágat képviseli a Rockwell Automation, melynek vezető vállalata az Allen-Bradley és hozzá tartoznak a Reliance, Specher+Schuh, Dodge és az Electro-Craft cégek is.

A vállalat főbb jellemzői

Gyártmányok és szolgáltatások

Az Allen-Bradley cég az irányítástechnikában és információs technológiában a világ legszélesebb termékskáláját kínálja, termékeinek és termékváltozatainak száma több mint 350.000. Az automatizáláshoz a felhasználóknak a következő kulcsfontosságú építőelemeket ajánlja bárhol a világon:

Erősáramú eszközök Motorkapcsolók és indítók 
Motorvédő áramkörök 
Motorhajtások 
Érzékelők Fotoérzékelők 
Végállás és közelítéskapcsolók 
Nyomás- és hőmérséklet-szabályozók 
Rádiófrekvenciás azonosítók 
Enkóderek 
Vonalkód és képfelismerő rendszerek 
Kezelői felületek Nyomógombok és kijelző eszközök 
Üzenet megjelenítők 
Kezelői pultok és terminálok 
Mozgásvezérlések AC és DC hajtások 
Hajtás rendszerek 
Számítógépes számjegy-vezérlések (CNC) 
Általános célú mozgásvezérlések 
Logikai eszközök PLC programozható vezérlők 
Univerzális be- és kimeneti egységek 
Vezérlő és adatfeldolgozó egységek 
Jelfogók 
Sorozatkapcsok 
Kommunikációs termékek Automatizálási vezérlő hálózatok 
MAP rendszerek 
Alkalmazási rendszerek Adagvezérlések 
Elosztott paraméterű gyártásirányítások 
Fröccsöntés vezérlés 
Adatgyűjtés és feldolgozás (SCADA) 
Minőség management SQC adatok begyűjtése és elemzése 
Reteszelő rendszerek 
Általános szolgáltatások Műszaki képzés 
Engineering munka és vevőszolgálat 
Javító és csere szervíz 
Műszaki tanácsadás 

Automatizálási megoldások

Évek folyamán az Allen-Bradley cég a kizárólag ipari hardver gyártóból komplex ipari folyamatok automatizálását kínáló vállalattá fejlődött. A közel 90 éves üzemi tapasztalat során olyan különleges ismeretekhez jutott, melyek birtokában az automatizálási igényeket praktikus, jól működő megoldásokkal elégíti ki.

Lépésről-lépésre összehangolja a vezérlést és információt. Segíti a termelési stratégia döntéseinek tökéletesítésében oly módon, hogy megismeri a termelési folyamatot és létesítményt, és így optimalizálja az automatizálási berendezések költségeit.

Helyi szolgáltatás világszerte

Az Allen-Bradley cég a helyi eladás, szervezés és szolgáltatás filozófiáját vallja. Emberei keményen dolgoznak a helyi nyelv, kultúra, szabványok és üzleti szokások elsajátításáért, hogy Ön bárhol is éljen a földön, könnyen boldoguljon velük kapcsolataiban.

Szinte minden ipari országban van kereskedelmi és vevőszolgálati irodája, valamint meghatalmazott disztribútora. Átfogó vevőszolgálata kiterjed a tervezésre, alkalmazástechnikára, felkészítésre és képzésre, nemkülönben a műszaki tanácsadásra, megelőző karbantartásra, alkatrész javításra és cserére.

Összefogva a sikerért

A mai kifinomult ipari világban egy vállalat nem lehet mindenben szakértő. Ezért amikor szükséges, team-et alkot másokkal is, hogy a lehetséges legjobb megoldást nyújtsa ügyfeleinek. Így például mindegy 500 rendszerintegrátorral működik együtt világszerte, hogy használhassa az ő sajátos ipari szakértelmüket. Ugyancsak szoros kapcsolatban áll a vezető szoftverkészítőkkel és számítástechnikai cégekkel is, beleértve a Digital Equipment, Hewlett-Packard és IBM cégeket.

A minőségügy iránti elkötelezettség

Amióta az Allen-Bradley céget 1903-ban megalapították, termékei minősége és vásárlói megelégedettsége szolgál sikerei alapjául. Létezik egy, az egész vállalatra érvényes, folyamatos tökéletesítési program. Ezt a “vevő megelégedését szolgáló totális minőségi programnak” nevezi. Az Allen-Bradley cégnél a minőségre összpontosítás messze túlnyúlik magán a terméken és magában foglalja a teljes külső és belső üzleti tevékenység szempontjait is.

2001 január 17.